Livförsäkring på 500 000 kr – utan hälsodeklaration

Skaffa dig vårt vassa grundskydd på under 1 minut, utan frågor om din hälsa.

500 000 kr är alltid en bra start tycker vi!

Grundskydd – livförsäkring utan hälsodeklaration

JustInCase erbjuder en modern livförsäkring utan hälsodeklaration. Du behöver bara vara fullt arbetsför och ha bott i Norden de senaste två åren. Inga andra krav eller frågor. Grundskyddet ger 500 000 kronor – skattefritt – till dina efterlevande om du skulle dö i förtid.

Vilka försäkringar kan du inte skippa?

Prioritera de försäkringar som täcker händelser du inte kan hantera på egen hand:

 • Livförsäkring Om du inte har råd att bo kvar i ditt hem om din partner avlider, är en livförsäkring ett måste
 • Hemförsäkring Att ersätta ditt hem kan bli extremt dyrt om du inte har en hemförsäkring
 • Bilförsäkring  I Sverige finns lagkrav på att du måste åtminstone trafikförsäkra din bil

Försäkringar du kanske kan skippa:

 • Reseförsäkring Ofta ingår reseförsäkring i din hemförsäkring eller i ditt betalkort
 • Försäkringar för elektronik och prylar Har du råd att ersätta trasiga elektronikprylar? Hoppa då över kostnaden för prylförsäkringar och spara den på ett buffertkonto och lös själv situationen om den uppstår

Så här lite kostar vårt Grundskydd:

Ålder på försäkrad Pris per månad
18-34 år 29 kr
35-44 år 59 kr
45-54 år 125 kr
55-59 år 199 kr
60-64 år 299 kr
65-69 år 499 kr
          
Teckna Grundskydd

Jag vill teckna en större livförsäkring

som trygghet för min familj

Läs våra senaste artiklar om Grundskydd

Livförsäkring utan krånglig hälsodeklaration: Så fungerar JustInCase grundskydd

Att skydda sin familj och sina nära och kära är en av våra främsta prioriteringar i livet. Livet är fullt av osäkerheter och vi behöver alla någon form av grundtrygghet. JustInCase grundskydd är en lösning som säkerställer en stabil ekonomisk bas för din familj, utan krångliga hälsodeklarationer. Varför välja JustInCase grundskydd? Att säkerställa en stark […]

Har du svårt att teckna livförsäkring? JustInCase har lösningen för dig!

Att säkra sin framtid och trygga sina nära och käras ekonomiska välbefinnande är en prioritet för de flesta. Livförsäkringar är ett viktigt verktyg för detta, men för vissa kan det vara en utmaning att få teckna en livförsäkring. JustInCase har därför utformat en innovativ lösning och erbjuder en livförsäkring som är tillgänglig för de flesta. […]

Bild på familj

JustInCase nya livförsäkring utan hälsodeklaration – vårt grundskydd

Att teckna en livförsäkring är en oerhört viktig investering. Den skyddar dina nära och kära om det värsta skulle hända och du skulle avlida. Men tidigare har det varit en besvärlig process att teckna en livförsäkring på grund av omfattande hälsodeklarationer och olika former av medicinska utvärderingar. JustInCase har nu lanserat en livförsäkring helt utan […]

Modern livförsäkring anpassat efter ett liv på 2020-talet

JustInCase är det moderna alternativet med höga försäkringsbelopp anpassade efter ett liv på 2020-talet. Vi erbjuder en prisvärd livförsäkring som är frikopplad, det innebär att du kan byta bank hur många gånger som helst utan att villkoren för livförsäkringen försämras till skillnad från ett bolåneskydd som är låst till din nuvarande bank. Jämför oss gärna, vi kan livförsäkring!

Vår livförsäkring gör det möjligt att:

 • bo kvar i sitt hem
 • ha ett ordentligt omställningskapital att leva av
 • gå ner i arbetstid
 • anlita barnvakt
 • barnen kan fortsätta med sina fritidsaktiviteter

Vem kan teckna en livförsäkring utan hälsoprövning?

En livförsäkring utan hälsodeklaration är en livförsäkring som de allra flesta kan teckna. Det innebär att du kan göra din familjs ekonomiska framtid tryggare även om din hälsa inte är perfekt. Vår livförsäkring utan hälsoprövning är en grupplivförsäkring där du endast behöver uppge om du är fullt arbetsför eller inte, sedan kan du enkelt teckna försäkringen med hjälp av Mobilt BankID.

Grupplivförsäkringen betalar ut en halv miljon kronor till dina efterlevande om du skulle dö i förtid och det gör att du kan sova lite tryggare om natten eftersom du vet att din familj får ett visst ekonomiskt stöd om du skulle ryckas bort för tidigt.

Att kunna teckna en livförsäkring utan hälsodeklaration som betalar ut höga försäkringsbelopp är däremot svårt. Genom att inte kräva någon hälsodeklaration för en försäkring tar försäkringsbolaget en stor risk och därför är det inte möjligt att försäkra högre belopp. Vill du försäkra belopp upp till sex miljoner kronor genom JustInCase behöver du fylla i hälsodeklaration innan försäkring tecknas, men du slipper genomgå en hälsoundersökning.

Vi fokuserar på att göra det enkelt

att trygga familjen

Går det att teckna livförsäkring utan hälsoprövning?

De flesta försäkringsbolag brukar kräva att du fyller i en hälsodeklaration innan livförsäkring tecknas och sedan görs en hälsoprövning som innebär att din hälsa behöver uppfylla vissa krav för att det ska vara möjligt att omfattas av försäkringen.

Vissa bolag kräver även att du genomgår en läkarundersökning. Exempel på moment som kan ingå i en vanlig läkarundersökning:

 • kroppsundersökning
 • genomgång av sjukdomshistoria
 • blodprov
 • kontroll av blodtryck
 • hörseltest
 • kontroll av hjärtkärl- och lungfunktion.

I vissa fall görs även EKG-undersökning eller urinscreening.

Vad är en hälsodeklaration?

En hälsodeklaration innehåller frågor om din hälsa och används för att förenkla försäkringsbolagets bedömning av risken för framtida hälsoproblem och kunna erbjuda rätt pris. En hälsodeklaration innehåller ofta mellan 5-25 frågor om hur du mår idag och om du har haft några sjukdomar eller olycksfall de senaste 3-5 åren. Ofta får du också fylla i vilka eventuella mediciner du tar regelbundet.

Det gäller att vara noggrann när du svarar, glider du på sanningen kan det leda till att försäkringsbolaget nekar familjen ersättning från din livförsäkring om din hälsodeklaration är felaktigt ifylld.