Förmånstagare för livförsäkring
ー skydda familjen och undvik bråk

Många svenskar har försäkrat villa, Volvo och vovve, men helt glömt bort att försäkra sin livsstil med en livförsäkring. Det kan innebära att familjen måste flytta, att barnen får byta skola och att det inte längre finns pengar till kostsamma (men roliga) aktiviteter som ishockey och ridning om någon av föräldrarna går bort. Faktum är att 2 av 5 kvinnor med hemmavarande barn måste flytta om partnern går bort. Men det går att ändra på ー teckna JustInCase försäkring med familjen som förmånstagare för din livförsäkring idag!

Vad är förmånstagarförordnande för livförsäkring?

En livförsäkring är som ett eget testamente och med ett förmånstagarförordnande för livförsäkring kan du tala om vem eller vilka som ska få pengar när du dör. Hur stor ersättningen blir beror på vilket belopp som försäkrats. Med JustInCase livförsäkring kan du försäkra upp till 10 miljoner kronor. Det innebär att din förmånstagare för din försäkring får skattefria pengar direkt in på kontot när livförsäkringen faller ut.

Med vår livförsäkring blir familjen förmånstagare ーi första hand din partner, i andra hand barnet/barnen. Vill du exempelvis att ett syskon eller en vän ska få en del av ersättningen kan du ändra förmånstagarförordnande för din livförsäkring på Min sida.

Läs våra senaste artiklar om förmånstagare

Sätt familjen som förmånstagare för din livförsäkring

Att säkra sin familjs framtid är en av de viktigaste åtgärderna man kan ta som ansvarsfull förälder och partner. Trots att många svenskar har försäkrat sin villa, Volvo och vovve är det förvånansvärt många som glömmer bort att försäkra själva grunden för sin livsstil med en livförsäkring. Att inte ha en livförsäkring kan få allvarliga […]

Bouppteckning och arv – hur livförsäkringen hjälper förmånstagaren

Att förlora en nära anhörig är en av livets tuffaste prövningar. Det är en period då du behöver vara stark, vänja dig vid en ny vardag och handskas med både praktiska och juridiska uppgifter samtidigt som det är känslomässigt jobbigt. Parallellt måste en bouppteckning skrivas, arvet hanteras och en begravning planeras. Men visste du att […]

Vad är en förmånstagare?

En förmånstagare är den som får pengarna från en livförsäkring när den försäkrade personen dör. Med JustInCase livförsäkring kan du själv välja vem du vill ha som förmånstagare. En förmånstagare behöver inte nödvändigtvis vara en person. Det kan också vara en förening eller en organisation. Med en livförsäkring hos JustInCase betalar du en låg premie […]

JustInCase livförsäkring ー du bestämmer förmånstagare

Endast 48 procent av svenskarna har livförsäkring, jämfört med 98 procent som har hemförsäkring. Det finns flera anledningar till varför svenskar är underförsäkrade ー okunskap och ointresse är två av dem.

Många tror att de säkrat familjens framtid genom att teckna bolåneskydd, men bolåneskyddet har banken som förmånstagare vilket betyder att upp till tre miljoner kronor skrivs av från lånet om försäkringstagaren går bort. I själva verket kanske ni har lån på mer än tre miljoner eller så är inte boendekostnaden er största utgift. Därför är det smart att trygga framtiden genom att teckna livförsäkring med familjen som förmånstagare.

På JustInCase tycker vi att det är du som ska få bestämma förmånstagare för din försäkring och att förmånstagaren ska få välja vad pengarna ska gå till. Vi är experter på just livförsäkringar och har tagit fram ett modernt alternativ där vi erbjuder höga försäkringsbelopp till låga premier. Tillsammans med vår ägare investmentbolaget Spiltan Invest har vi som mål att trygga ekonomin för landets alla familjer.

Klarar ni er utan livförsäkring med förmånstagare?

Vi nämnde tidigare okunskap och ointresse som en anledning till varför så få har livförsäkring med förmånstagare. Samtidigt visar statistik att 2 av 5 kvinnor med hemmavarande barn måste flytta om partnern dör för att de inte har råd att bo kvar, en siffra dubbelt så hög jämfört med männen (källa: Insfostat juni 2022). Vi ser statistiken som ett tecken på att samhällets skydd behöver kompletteras.

Har du funderat över hur du skulle klara dig om inkomsten halverades? Och tagit reda på vilken ersättning du skulle ha rätt till? Gör det! Den eventuella ersättning som betalas ut när en partner dör är ofta låg och utbetalas under en begränsad tid. Därför är det viktigt att du tar reda på om din partner behöver vara förmånstagare till din livförsäkring.

Välj förmånstagare med vår livförsäkring

Att vara invaggad i falsk trygghet om att samhället kommer att ta hand om oss är skadligt, framför allt för familjens ekonomi. Det betyder inte att vi vill att du ska gå omkring och konstant tänka på döden ー tvärt om! Genom att teckna vår livförsäkring med familjen som förmånstagare behöver du aldrig mer oroa dig för vad som kommer att hända med din partner och barnen den dag du går bort. Istället kan du njuta av livet varje sekund.

Livförsäkring tryggt, snabbt och utan krångel

Teckna en prisvärd livförsäkring på upp till 10 miljoner kronor med 3 enkla steg. Ingen bindningstid och gäller direkt.

Med familjen som förmånstagare för din livförsäkring kan ni:

  • bo kvar i den gemensamma bostaden
  • gå ner i arbetstid om det behövs 
  • anlita städhjälp för att få vardagen att gå ihop
  • anlita barnvakt för att få ihop livspusslet
  • låta barnen fortsätta med roliga fritidsaktiviteter

En livförsäkring hjälper alla att hålla sams

Är ni en modern familj där det även finns bonusbarn? Arv är en vanlig orsak till konflikter. Ett bonusbarn (särkullbarn) ändrar arvsordningen om föräldern dör vilket betyder att barnet har rätt att få ut arvet från sin biologiska förälder direkt; även om styvföräldern fortfarande lever. Det innebär att din partner kan behöva sälja det hem som ni har byggt upp för att kunna lösa ut ditt/dina barn.

Som tur är kan den situationen förhindras genom att du sätter din partner som förmånstagare för din livförsäkring ー ditt särkullbarn får sitt arv och din partner kan bo kvar.

Gör ett smart val – teckna livförsäkring nu.

Säkra din familjs framtid!

FAQ Förmånstagare

Här svarar vi på de vanligaste frågorna om förmånstagare

Vad är en förmånstagare?
En förmånstagare är den person som får försäkringsbeloppet om den försäkrade avlider.
Vem är förmånstagare till en livförsäkring?
En livförsäkring kan ha en obegränsad krets förmånstagare, det vill säga i princip vem som helst. JustInCase låter dig till och med välja en förening eller stiftelse som förmånstagare till din livförsäkring. Men du kan också välja vilken person du vill. Du bestämmer.
Ladda fler frågor