Familjeförsäkring ー skyddar familjen när du inte längre kan

Livförsäkring, efterlevandeförsäkring, försäkring vid dödsfall eller helt enkelt familjeförsäkring ー en försäkring som tryggar din familj om du skulle gå bort i förtid. För även om deras liv för alltid har förändrats kan du i alla fall se till att de kan bo kvar i huset, att barnen kan fortsätta i samma klass och att vardagen fungerar. Teckna försäkringen redan idag, JustInCase.

Vilka försäkringar behöver en familj egentligen?

I Sverige försäkrar vi det mesta ー huset, hunden och hojen. Samtidigt saknar många svenskar en viktig försäkring, en familjeförsäkring. Så vilka försäkringar är viktiga för en familj att teckna och vilka kan vara bra att ha? 

Viktiga att teckna

 • hemförsäkring
 • olycksfallsförsäkring
 • barnförsäkring om ni har barn
 • reseförsäkring vid längre resor
 • trafikförsäkring om ni äger en bil
 • livförsäkring om ni har barn eller bostadslån.

Bra att ha

 • hel- eller halvförsäkring på bilen
 • inkomstförsäkring
 • sjukförsäkring
 • djurförsäkring om ni har husdjur
 • båtförsäkring om ni har båt
 • produktförsäkringar.

Många missar att teckna livförsäkring för sin familj

Av de försäkringar som är viktiga att teckna, är troligtvis livförsäkringen den som flest svenskar missar att teckna, enligt YouGov har endast 48 procent av alla svenska familjer en livförsäkring. I andra länder är familjeförsäkringar självklara, medan det i Sverige finns en bild av att livförsäkringar inte behövs. Men det stämmer oftast inte.

Läs våra senaste artiklar om familjeförsäkring

Vilka försäkringar bör en familj ha?

Att skydda sin familj och dess välmående är en prioritet för de flesta. Försäkringar kan vara ett väldigt bra sätt att skydda sig ekonomiskt mot sådant man annars skulle ha svårt att kunna hantera. Men vilka försäkringar bör man egentligen ha som familj? Det är en fråga som många ställer sig, och svaret kan vara […]

Varför behöver din familj en familjeförsäkring?

Är din familj trygg och säker? Att skydda din familj är så klart grunden för all form av trygghet. En familjeförsäkring, med andra ord en livförsäkring, är det enklaste sättet att trygga familjen för de allra flesta. Läs vidare för att förstå varför det är viktigt att investera i en familjeförsäkring och upptäck fördelarna med […]

Varför är familjeförsäkring så viktigt?

När vi pratar om att skydda det som är viktigast för oss, som våra hem, våra bilar och våra ägodelar, glömmer vi ibland det mest ovärderliga av allt – våra familjer. Det är klokt att försäkra sig mot de oförutsedda händelser man faktiskt inte kan hantera på egen hand. Men det är också ansvarsfullt och […]

Varför behövs en försäkring för hela familjen?

Om du dör i förtid kan din familj få en viss ersättning från staten under en begränsad period och om du var försäkrad via din arbetsgivare får familjen också ett engångsbelopp, men det beloppet är ofta långt ifrån tillräckligt. Ett bolåneskydd skriver av max tre miljoner kronor från bostadslånet, men lämnar inget omställningskapital som gör att familjen slipper oroa sig för pengar när sorgen är som värst. 

Därför behövs en familjeförsäkring som tryggar familjens livsstil om en av föräldrarna går bort.

Därför är en livförsäkring bättre än ett bolåneskydd

Vad händer efter döden? Det vet vi. Alla i familjen kommer att vara förkrossade, men trots att det först verkar omöjligt kommer livet så småningom att gå vidare. Hur det nya livet ser ut eller var familjen bor ー det vet vi däremot inte, men JustInCase livförsäkring för bolån och livsstil kan säkerställa att familjen kan bo kvar med bibehållen livsstil. 

Att familjen behöver flytta är annars en relativt vanlig konsekvens av att en av föräldrarna går bort ー enligt en undersökning uppger 2 av 5 kvinnor med hemmavarande barn att de skulle behöva flytta om deras partner dog, en siffra dubbelt så hög jämfört med männen (källa: Infostat juni 2022). Det gör diskussionen kring att teckna livförsäkring minst lika viktig som att dela på hushållssysslor, föräldradagar och vabb.

Livförsäkring tryggt, snabbt och utan krångel

Teckna en prisvärd livförsäkring på upp till 10 miljoner kronor med 3 enkla steg. Ingen bindningstid och gäller direkt.

Fem fördelar med vår livförsäkring

Det finns flera fördelar med vår försäkring för hela familjen. Här är några av dem.

 • höga försäkringsbelopp (du kan själv välja hur högt belopp du vill försäkra)
 • låga premier jämfört med andra liknande försäkringar
 • försäkringen går att teckna med hjälp av Mobilt BTeckna en livförsäkring för din familj på tre minuterankID
 • försäkringen är frikopplad från banken (vilket gör att du kan byta bank utan att försäkringsvillkoren försämras)
 • vi bekostar läkarundersökningen som krävs om du vill försäkra mer än sex miljoner kronor. 

Vår livförsäkring gör det möjligt att:

 • bo kvar
 • låta barnen fortsätta i samma klass
 • låta barnen fortsätta med dyra fritidsaktiviteter
 • gå ner i arbetstid under en omställningsperiod
 • anlita professionell hjälp med städning eller barnpassning.

Vilka behöver en familjeförsäkring?

En annan anledning till varför så få har familjeförsäkringar kan vara att det finns en missuppfattning om att det bara är familjer bestående av en mamma, en pappa och minst två barn som behöver livförsäkringar. Det är inte sant. Familjer kan se ut på många olika sätt och det som avgör om du behöver teckna en försäkring för hela familjen är om du har någon som är beroende av din inkomst. 

Det är smart att teckna familjeförsäkring om:

 • du och din partner har köpt en bostad ihop
 • du och din partner har fått barn
 • du och din partner har stora lån
 • du har blivit ensamstående med barn under 18 år.

Teckna en livförsäkring för din familj på tre minuter

Ingen kan styra över döden, men däremot kan du se till att din familj får de allra bästa ekonomiska förutsättningarna om du skulle dö i förtid. Så ägna tre minuter åt att teckna en livförsäkring för din familj, ta sedan ett djupt andetag och känn hur lugnet sprider sig i kroppen när du vet att du har gjort allt du kunnat för att din familj ska få det så bra som möjligt i framtiden. 

Psst! Glöm inte att se till att en eventuell partner också tecknar vår familjeförsäkring.

Gör ett smart val – teckna livförsäkring nu.

Säkra din familjs framtid!

FAQ Familjeförsäkring

Här svarar vi på de vanligaste frågorna om familjeförsäkring

Finns det familjeförsäkring?
En livförsäkring är en försäkring man tecknar för familjen, en familjeförsäkring. Livförsäkringen betalar ut en fastställd summa om försäkringstagaren avlider och familjen måste klara sig på en inkomst.
Vem får pengarna vid livförsäkring?
Den person som är insatt som förmånstagare, till exempel den försäkrades barn eller partner, är den som får pengarna från livförsäkringen om den försäkrade dör.
Vilken försäkring är bäst för familjer?
För familjens skull är det lämpligt att teckna en livförsäkring som täcker upp det ekonomiska bortfallet om man själv skulle avlida.
Ladda fler frågor