Möt våra kunder –
som hade tur i oturen

Alla har tyvärr inte livförsäkring när det osannolika trots allt inträffar. Möt några av våra kunder som faktiskt varit förutseende nog att teckna livförsäkring och se hur stor betydelse den enkla detaljen fick i deras liv.
(Bilderna är genrebilder, det är inte personen på bilden som berättar.)

Nina, 35

Hennes man har nyligen gått bort i en trafikolycka. De har två tonårsbarn och ett stort bolån på 6 miljoner kronor. Barnen går på gymnasiet, i en väldigt eftertraktad skola i innerstaden. De umgås med många av näringslivstopparnas barn och vare sig kläder eller fritidsaktiviteter är gratis. Hade Ninas man inte haft livförsäkring hade Nina dels tvingats flytta och dels hade barnen kanske varit tvungna att byta skola. Men tack vare att mannen tecknat livförsäkring hos JustInCase för flera år sedan kunde Nina betala av bolånet och bo kvar.

Niklas, 43

Niklas bor i en mindre stad och hans fru har gått bort i cancer. De har ett bolån på 2 miljoner kronor och tre småbarn, alla under 7 år. Eftersom Niklas jobbar natt blir det plötsligt omöjligt att få ihop vardagslogistiken och han behöver byta till dagskift, vilket sänker hans inkomst betydligt. Tack vare fruns livförsäkring hos JustInCase kan familjen ändå bo kvar i villan. Han kan betala av hela lånet och får även loss pengar, som täcker upp för både barnvaktskostnader och inkomstbortfallet. Han väljer att ta helt ledigt från arbetet för att bara sörja och bygga upp sin nya vardag igen.

Ahmed, 44

Ahmed var gift med en fru från samma land. De hade bott i Sverige i ungefär tio år och hade ingen övrig släkt eller familj i Sverige. Ahmeds fru avled plötsligt i bröstcancer, 41 år gammal och Ahmed blev ensam kvar med en femårig son. Fatima jobbade som läkare och tjänade största delen av familjens inkomst. Ahmed tvingades dels gå ner i arbetstid – men också klara alla utgifter på egen hand. De har även släkt och vänner i hemlandet som brukar be om hjälp. Tack och lov hade Ahmeds fru tecknat livförsäkring hos JustInCase och Ahmed kan därmed både bo kvar samt har råd att gå ner i arbetstid i många år framöver. Han väljer också att skicka en större engångssumma till fruns föräldrar i hemlandet.

Anita, 63 år

Anita är 63 år gammal och hennes make sen 40 år har precis gått bort efter en tids sjukdom. Han stod för majoriteten av hushållets inkomst. Tack och lov var han förutseende och tecknade livförsäkring för många år sedan, så Anita kan i lugn och ro bo kvar så länge hon själv önskar.

Fredrik och Kajsa

Fredrik och Kajsa är sambos, i fyrtioårsåldern och har flera särkullsbarn. De har tecknat var sin livförsäkring för att vara säkra på att ingen av dem ska tvingas flytta om särkullsbarnen skulle kräva ut sin del av arvet direkt, om ett dödsfall skulle inträffa. Det är annars ett vanligt problem. Särkullsbarn har nämligen rätt att få ut sin del av arvet direkt efter förälderns dödsfall. Detta är något många inte känner till, men Kajsa och Fredrik sett exempel på i sin närhet. Tack vare livförsäkringen från JustInCase är de nu trygga med att kunna bo kvar, även om det oförutsedda skulle inträffa.

Rosa, 45

Rosa är 45 år, ensamstående och kommer från Uganda. Hon har två barn, 6 och 8 år. De bor i en hyresrätt och har ingen familj eller släkt i Sverige. Rosa har tack och lov tecknat livförsäkring och när hon plötsligt avlider efter en olycka faller livförsäkringen ut. Pengarna placeras för barnens räkning, med hjälp av kommunens överförmyndarnämnd, och barnen placeras tillsammans i ett kärleksfullt fosterhem. Efter tio år, när äldsta barnet är tio år får hon tillgång till pengarna och väljer att köpa en bostadsrätt kontant. Hon kan därefter bo tillsammans med sin bror, både billigt och tryggt, tack vare att mamman var förutseende nog att teckna en livförsäkring. Vad som hade kunnat bli en otroligt tuff start i livet blev lite tryggare och enklare tack vare ett rejält kapitaltillskott när det som bäst behövdes.

Att vara kund hos JustInCase