Vanliga frågor

Läs nedanför för att få svar på alla dina frågor,
hittar du inte ditt svar kan du kontakta oss i formuläret.

Vad är en livförsäkring?
En livförsäkring ger din familj, dina förmånstagare, ett förutbestämt och skattefritt engångsbelopp ifall du skulle avlida. På så vis kan du känna dig trygg med att deras liv kan gå vidare ifall det värsta skulle hända. En Plan B helt enkelt.
Vilka är JustInCase och är det säkert?
JustInCase ör Sveriges livförsäkringsspecialister. Vi erbjuder en digital livförsäkring som hjälper dig att säkra din familjs ekonomiska framtid om du skulle avlida och inte kan göra det själv. JustInCase är anknuten försäkringsförmedlare till vår försäkringsgivare Idun Liv Försäkring AB – 556740-1590, som tillsammans med Hannover Re, en av världens största återförsäkrare ser till att våra kunder kan känna sig helt trygga med sina livförsäkringar. JustInCase är registrerade hos Finansinspektionen, och vi använder oss av Mobilt BankID för säker legitimering och inloggning.
Är det någon bindningstid?
Nej, du kan säga upp försäkringen när du vill.
När och var gäller livförsäkringarna stor livförsäkring samt grundskydd?
Livförsäkringarna gäller dygnet runt och i hela världen. Om du ska bosätta dig utomlands ska du meddela oss detta. Du kan teckna försäkringarna från 18 till 64 års ålder. Vår stora livförsäkring som omfattar flera miljoner gäller till du fyller 90 år. Vårt grundskydd på 500 000 kr gäller till du fyller 70 år.
Vem får pengarna om jag dör? Vad är en förmånstagare?
Förmånstagaren är den eller de personer som får ersättningen från livförsäkringen om du avlider. Du väljer förmånstagare när du tecknar försäkringen.
Beskattas försäkringsbeloppet, och när får min familj pengarna om jag skulle avlida?
Nej, utbetalat försäkringsbelopp är helt skattefritt. I normalfallet utbetalas pengarna inom 3-4 veckor.
Vad händer om ni går i konkurs?
Om JustInCase av någon anledning skulle gå i konkurs innebär det inte att du inte längre har någon livförsäkring. Det är Idun Liv AB som är försäkringsgivare och även om inte JustInCase finns kvar lever din livförsäkring vidare hos försäkringsgivaren, helt enligt det avtal du ingick när du köpte livförsäkringen.
Hur ser era villkor ut?
Du kan läsa dem här
När gäller inte livförsäkringen?
Försäkringen gäller inte vid dödsfall på grund av självmord under de första 12 månaderna efter tecknandet av försäkringen. Den gäller heller inte vid dödsfall på grund av krig, terrorism, atomkärnprocess, force majeure och vissa särskilt riskfyllda aktiviteter.
Vad händer om jag går bort?
Om du avlider medan du är försäkrad hos oss får vi automatiskt reda på det genom folkbokföringen. Vi skickar då en blankett till dina efterlevande som de fyller i och returnerar till oss. Därefter betalar vi ut försäkringsbeloppet till den eller de förmånstagare du valt. För det mesta är pengarna utbetalda inom några veckor från dödsfallet.
Hur tecknar jag livförsäkringen?
I tre enkla steg direkt på vår hemsida.
Kan jag ha flera livförsäkringar?
Ja, du kan ha hur många du vill.
Gäller min livförsäkring vid dödsfall på grund av alla sjukdomar?
Ja, om du lämnat riktiga uppgifter om din hälsa när du tecknade försäkringen.
Ändras priset över tid?
Ja, priset ändras på årsförfallodagen en gång om året. Vi har en transparent prismodell som du kan se i vår ålderssnurra på förstasidan.
Kan jag ändra försäkringsbelopp?
Ja, kontakta oss om du vill ändra försäkringsbelopp.
Hur betalar jag?
Du betalar månadsvis via autogiro som du signerar med Mobilt BankID.
Ladda fler frågor

Hittar du inte din fråga?

Det vore trevligt om du hör av dig! Fyll i nedan så återkommer vi snart.