En förmånstagare är den som får pengarna från en livförsäkring när den försäkrade personen dör. Med JustInCase livförsäkring kan du själv välja vem du vill ha som förmånstagare. En förmånstagare behöver inte nödvändigtvis vara en person. Det kan också vara en förening eller en organisation.

Med en egen livförsäkring är det du själv som väljer förmånstagare.

Med en livförsäkring hos JustInCase betalar du en låg premie för ett högt försäkringsskydd. För den som är 30 år kostar en livförsäkring hos JustInCase endast 42 kr/mån och då har du försäkrat ett kapital på 1 miljon kronor.

Men vilka är fördelarna med att själv välja förmånstagare?

Du bestämmer själv
Och du kan ändra dig hur många gånger du vill. Det är bara att meddela JustInCase.

Person, förening eller organisation?
Ska pengarna gå till en familjemedlem, eller till exempelvis en förening som ligger dig varmt om hjärtat? Du bestämmer!

• Skattefri ersättning och snabbare utbetalningar
Din livförsäkring ingår inte i arvsrätten och din förmånstagare behöver därmed inte vänta på att någon bouppteckning ska bli klar.

Ingår inte i bouppteckningen – du bestämmer själv

Det som gör det så förmånligt att välja förmånstagare i en livförsäkring själv är att du har makten över hur ditt försäkringskapital ska fördelas när du dör. Livförsäkringen ingår alltså inte i arvsrätten, dina förmånstagare behöver inte vänta ut någon långdragen bouppteckning. Så om du har valt att försäkringskapitalet ska gå till en person, förening eller organisation kommer pengarna att gå direkt dit, utan inblandning av byråkrati. Dessutom kan du med vår livförsäkring ändra förmånstagare flera gånger under livets gång, helt gratis. Möjligheten till att välja förmånstagare ger dig full kontroll över din livförsäkring. För livet förändras ju hela tiden och en förmånstagare som du har i dag kanske inte är den du vill ha som förmånstagare i morgon.

Pengarna som du har försäkrat via din livförsäkring beskattas inte vid utbetalning. Det som händer om du skulle avlida medan du är försäkrad hos oss är att vi automatiskt får reda på det genom folkbokföringen. Vi skickar då en blankett till dina efterlevande som de fyller i och returnerar till oss. Därefter betalar vi ut försäkringsbeloppet till den eller de förmånstagare du valt. För det mesta är pengarna utbetalda inom några veckor från dödsfallet.

Vill du byta förmånstagare efter skilsmässan?

Livet förändras. I dag kanske du vill att din partner ska vara din förmånstagare. Skulle ni i framtiden gå igenom en skilsmässa vill du troligen ändra förmånstagare – kanske ser du då hellre att pengarna går till dina barn, dina syskon eller en organisation eller förening som ligger dig varmt om hjärtat. Du ändrar enkelt förmånstagare genom att logga in på Mina sidor. Allt du behöver är uppkoppling till internet och ett BankID. Det är helt enkelt du som avgör hur du vill att ditt kapital ska fördelas. Du kan ändra din livförsäkring hur många gånger som helst och det är helt kostnadsfritt. Med en livförsäkring har du kontroll över ditt försäkringskapital och makten att säkra din familjs framtid. Och du vet att om du skulle gå bort finns det pengar till en begravning och att dina närmaste får en liten slant så att de kan sörja i lugn och ro.

Man kan lite förenklat säga att en livförsäkring är som en sista varm kram av kärlek och omtanke som säger: ”Jag tänker på dig och vill att du är trygg även när jag inte längre går vid din sida”. Läs gärna våra kunders berättelser.

Till toppen