Att säkra sin familjs framtid är en av de viktigaste åtgärderna man kan ta som ansvarsfull förälder och partner. Trots att många svenskar har försäkrat sin villa, Volvo och vovve är det förvånansvärt många som glömmer bort att försäkra själva grunden för sin livsstil med en livförsäkring. Att inte ha en livförsäkring kan få allvarliga konsekvenser för familjen om det osannolika trots allt skulle inträffa.

Vad är en förmånstagare?

Förmånstagare är den eller de personer som får ta emot försäkringspengarna om den försäkrade avlider. De får pengarna utbetalda, helt utan skatteavdrag, inom några veckor efter dödsfallet. Dessa pengar är naturligtvis oerhört viktiga i en svår tid. De kan hjälpa familjen att lösa många akuta bekymmer. Se därför till att välja rätt förmånstagare för din livförsäkring. Det är du som tecknar försäkringen som bestämmer vem som ska vara förmånstagare. I de flesta fall är familjen den mest logiska och betydelsefulla mottagaren. Därför väljer många sin familj som förmånstagare, ofta partnern, om barnen är yngre.

Är någon beroende av din inkomst?

Är någon beroende av din inkomst? Då behöver du se över ditt livskydd. Om en person som ansvarar för delar eller hela av familjens inkomster plötsligt går bort, kan det lämna familjen i en mycket svår situation. Utan tillräcklig livförsäkring kan familjen tvingas att flytta, barnen kan behöva byta skola och möjligheten till olika aktiviteter som ishockey eller ridning kan försvinna.

Två av fem kvinnor med hemmavarande barn måste flytta

Enligt JustInCase undersökning, utförd i samarbete med Infostat, är det faktiskt så att två av fem kvinnor med hemmavarande barn måste flytta om partnern går bort. Detta visar hur stor effekt ett oväntat dödsfall kan få, för hela den kvarvarande familjen. Inte nog med sorgen, de överlevande måste även hantera en krass ekonomisk ny verklighet. En rejäl livförsäkring kan lindra konsekvenserna dödsfallet får. Så se till att skydda din familj i dag – skriv in dem som förmånstagare för din livförsäkring!

Lösningen: JustInCase livförsäkring

Genom att teckna en livförsäkring med familjen som förmånstagare kan du säkerställa att din familj har en stabil ekonomiska grundtrygghet. Då vet du att de får den hjälp de behöver om det värsta skulle hända. JustInCase erbjuder livförsäkringar som kan skräddarsys efter dina behov och din familjs unika situation. Du kan försäkra upp till 6 miljoner kronor direkt via vår hemsida, men ännu mer om du kontaktar oss.

Sammanfattning

Att sätta familjen som förmånstagare för din livförsäkring är ett av de mest kraftfulla sätten att säkra deras framtid. Då tryggar du deras ekonomiska välbefinnande och undviker att de hamnar i en svår situation om olyckan är framme. Ta steget i dag och se till att din familj är skyddad med JustInCase livförsäkring. Det är ett beslut som kan göra en enorm skillnad för dem du älskar mest.

Till toppen