Att bo i en hyresrätt är ett populärt val för många svenskar. Det ger flexibilitet och bekvämlighet utan att behöva oroa sig för fastighetsunderhåll och annat du måste ansvara för när du äger en egen fastighet. Men oavsett om du har barn eller inte, är det starkt rekommenderat att skaffa en livförsäkring även för dig som bor i hyresrätt.

Varför är livförsäkring viktigt för hyresgäster med barn?

För föräldrar som bor i en hyresrätt med barn, är en livförsäkring väldigt viktig. Faktum är nämligen att många väljer en ganska stor och dyr bostad, för att kunna rymma familjen. Om något skulle hända med den ena partnern, blir det därför omöjligt för den kvarvarande partnern att klara av att betala hyran och behålla hemmet. Det är inte bara räntor och amorteringar man behlver oroa sig för – en hög hyra kan vara svår nog att hantera på egen hand. Det är här en livförsäkring kommer in i bilden.

Livförsäkringen ger din familj ekonomisk krockkudde. Familjen kan använda pengarna – som alltid betalas ut kontant och utan skatteavdrag – för att täcka hyran eller andra kostnader om det värsta skulle inträffa. Det ger inte bara ekonomisk trygghet utan också den mentala trygghet som behövs för att du ska veta att din familj alltid kommer att ha tak över huvudet, oavsett vad som händer dig. Och självklart vill du själv känna samma trygghet – så be din partner att också teckna en livförsäkring. Man brukar säga att livförsäkringen är den mest osjälviska försäkringen av dem alla. Du skaffar den som en kärlekshandling till din familj.

Varför är livförsäkring viktigt för hyresgäster utan barn?

Också för dem som inte har barn men lever tillsammans med en partner, är en livförsäkring en klok investering. Om din partner är beroende av din inkomst för att kunna klara av hyran och andra utgifter, är det omöjligt för hen att hantera ekonomin om du skulle avlida. En livförsäkring ger ett ekonomiskt skyddsnät som säkerställer att din partner har möjlighet att bo kvar i hyresrätten och fortsätta att leva sitt liv.

JustInCase – ett pålitligt alternativ

Om du letar efter en pålitlig och prisvärd livförsäkring är JustInCase ett klockrent val. JustInCase erbjuder ett grundskydd på upp till en halv miljon kronor, utan krav på hälsodeklaration. Det är alltså väldigt enkelt att få det ekonomiska skyddet du behöver utan en massa formulär och krångel.

För dig som vill ha ännu högre skydd, har JustInCase också individuella livförsäkringar som sträcker sig upp till 6 miljoner kronor, när du tecknar via hemsidan. Vill du ha ännu högre skydd, kontakta JustInCase. Vi kan försäkra väldigt mycket högre belopp än så. Denna flexibilitet gör det möjlighet att anpassa din försäkring efter dina specifika behov och önskemål.

Många svenskar är underförsäkrade

Tyvärr är det en tråkig verklighet att alldeles för många svenskar är underförsäkrade, de har helt enkelt alldeles för dåligt livskydd. Enligt en studie JustInCase gjort i samarbete med Infostat har nästan 1 av 3 svenskar inte råd att bo kvar om det värsta skulle inträffa. Detta är en mycket oroande siffra som visar att vi här i Sverige inte förstått hur viktigt det är med livförsäkringar och hur de ger ekonomisk trygghet, även för hyresgäster. Många tror också att livförsäkringar är dyra. Det stämmer inte. Med JustInCase får du det skydd du behöver till ett mycket rimligt pris. Du kan också vara helt trygg med JustInCase som bolag. JustInCase försäkringsgivare är Idun liv och vi är återförsäkrade hos Hannover Re, en av världens absolut största återförsäkrare. Att investera i en livförsäkring är starkt rekommenderat och ett mycket klokt ekonomiskt beslut. Livförsäkringen ger dig och din familj den trygghet och ekonomiska säkerhet som krävs för att möta livets oväntade utmaningar, även för dig i hyresrätt och oavsett om du har barn eller inte.

Till toppen