Försäkring vid dödsfall

2 av 5 kvinnor med hemmavarande barn måste flytta om partnern dör. En siffra dubbelt så hög som för männen. Skulle du ha råd att bo kvar om du blir ensam? Om inte, är det hög tid att teckna livförsäkring som en försäkring vid dödsfall. Då kan du vara säker på att familjen kan bo kvar, att barnen kan fortsätta i samma klass som kompisarna och att det finns möjlighet att anlita hjälp i vardagen under den första omvälvande tiden.

Skaffa livförsärking

Försäkring vid dödsfall ー inte om, men när

Vi svenskar är experter på att försäkra villa, vovve, Volvo, men många glömmer att försäkra det viktigaste ー familjens livsstil. Oftast tecknas ju en försäkring som skydd om något skulle hända, men när det gäller döden är det ju inte en fråga kring om utan snarare när. Därför är det alarmerande att så få i Sverige har en försäkring vid dödsfall ー knappt hälften av alla svenskar har en privat livförsäkring.

Anledningen till varför vi är så underförsäkrade kan bottna i att det finns ett stort ointresse och en utbredd okunskap om dödsfallsförsäkring. Många tror att ett bolåneskydd alternativt en olycksfallsförsäkring räcker för att täcka upp för förlorad inkomst eller att staten löser allt.

Så här ser verkligheten oftast ut:

 • bolåneskyddet skriver av max tre miljoner från bostadslånet
 • olycksförsäkringen betalar ut max 50 000 kronor vid dödsfall
 • statens försäkringar ger viss ersättning under en begränsad period.

Har du eller din partner en grupplivförsäkring via arbetsgivaren får ni ett bra grundskydd, men i de flesta fall är beloppen för låga för att ge ett ordentligt efterlevandeskydd.

Hitta försäkringar efter avliden

Att leta (och hitta) försäkringar efter en avliden kan vara ett gissel. Se därför till att prata med varandra om vilket skydd ni har för att göra det lättare att hitta försäkringar vid dödsfall. Är du eller din partner försäkrade via JustInCase kontaktar vi förmånstagaren vid dödsfall.

Verkligheten utan dödsfallsförsäkring

Att klara alla utgifter för lån och mat kan vara tufft nog som par, men vad händer om hälften av inkomsterna plötsligt försvinner? Enligt en undersökning från Infostat (juni 2022) svarade 2 av 5 kvinnor med hemmavarande barn att de skulle behöva flytta om deras partner dog. Och även om just du hör till en av dem som faktiskt har råd att behålla bostaden, har du tänkt på hur vardagen skulle se ut?

Att förlora sin andra hälft och bli ensam kvar med vardagens alla utmaningar kan vara tufft. Trots den förlamande sorgen måste gympapåsarna fortfarande packas, pannkakorna kommer inte att steka sig själva och barnen måste både hämtas och lämnas, även om du helst av allt bara vill gråta. Med en försäkring vid dödsfall skulle familjen kunna få hjälp med vardagen då det är som svårast.

En livförsäkring kan göra det möjligt att

 • bo kvar i bostaden
 • gå ner i arbetstid för att göra övergången till ert nya liv mjukare
 • anlita städhjälp
 • anlita barnvakt när det behövs
 • låta barnen fortsätta med kostsamma fritidsaktiviteter.

Livförsäkring tryggt, snabbt och utan krångel

Teckna en prisvärd livförsäkring på upp till 10 miljoner kronor med 3 enkla steg. Ingen bindningstid och gäller direkt.

En modern försäkring vid dödsfall

En stor del av landets familjer saknar skydd om en av föräldrarna skulle gå bort. Det vill JustInCase ändra på. Vi är specialister på försäkring vid dödsfall och erbjuder ett modernt alternativ till traditionella försäkringar med höga försäkringsbelopp anpassade efter ett liv på 2020-talet till låga premier. Tillsammans med våra ägare, Spiltan Invest, har vi som mål att trygga Sveriges alla familjer och minska okunskap kring dödsfallsförsäkring.

Fem fördelar med vår försäkring vid dödsfall:

 • du kan försäkra upp till sex miljoner kronor utan läkarundersökning, betydligt mer med läkarundersökning
 • du bestämmer vem som ska bli förmånstagare
 • förmånstagaren får pengarna utbetalda skattefritt på sitt konto
 • vår försäkring vid dödsfall tar endast två minuter att teckna
 • försäkringen träder i kraft direkt.

Få sinnesfrid för 67 kronor i månaden

Det finns ingen försäkring mot dödsfall, men det är fullt möjligt att teckna en livförsäkring som skyddar familjens livsstil om det värsta skulle hända. Att teckna en dödsfallsförsäkring innebär att du måste fundera över vad som skulle kunna hända när du går bort. Så ägna två minuter åt att kontemplera över döden, avsätt två minuter för teckna vår försäkring för dödsfall och ta en minut för att dricka det sista ur kaffekoppen. Ta ett djupt andetag, krama dina barn och njut av ett liv där du inte behöver oroa dig en sekund för döden.

Ladda fler frågor