Det sägs att ett rent samvete är den bästa huvudkudden. På JustInCase säger vi att ett rent samvete plus att ha tecknat viktiga försäkringar är den bästa huvudkudden. Att ha tecknat försäkringar kan vara helt avgörande för att skydda dig och din familjs ekonomiska framtid. Men vilka försäkringar bör man ha? Det ska du strax få reda på. 

Viktiga försäkringar att teckna

 I Sverige kan du försäkra allt från villa till Volvo, vovve och vindsurfingbräda. Därför är det vanligt att fråga sig “vilka försäkringar behöver jag?” Här nedan har vi sammanställt en lista på vilka försäkringar som man bör ha. 

Olycksfallsförsäkring 

En olycksfallsförsäkring kan ge dig ersättning om du råkar ut för en plötslig, oförutsedd händelse. Olycksfallsförsäkringen ersätter dig också om du skulle få bestående men av olyckan. Väljer du en kombinerad olycksfalls- och sjukförsäkring kan du få hjälp med kostnader i samband med vård av svåra olycksfall och ersättning vid vissa allvarliga diagnoser. 

Hemförsäkring

En hemförsäkring är ett annat viktigt skydd för din ekonomi. Försäkringen skyddar ditt hem och dina ägodelar mot skador och stöld, hemförsäkringen ger dig även ett visst skydd när du är på resande fot. 

Livförsäkring

En livförsäkring skyddar din familj ekonomiskt om du skulle avlida. Ersättningen betalas ut som ett engångsbelopp och fungerar som ett omställningskapital för dina efterlevande. Livförsäkringen kan göra det möjligt att bo kvar i bostaden, betala för hjälp i vardagen och täcka kostnader för begravningen. JustInCase erbjuder ett prisvärt och modernt alternativ till traditionella livförsäkringar ー läs mer om vår livförsäkring här. 

Vilka försäkringar behöver jag?

Din livsstil avgör vilka försäkringar som är viktiga för just dig. Olycksfallsförsäkring, hemförsäkring och livförsäkring är skydd som alla bör ha, sedan finns det andra försäkringar som du kan behöva beroende på om du har bil, barn, hund eller är extremt rädd om en specifik ägodel.

Exempel på andra viktiga försäkringar:

  • bilförsäkring
  • barnförsäkring
  • djurförsäkring
  • båtförsäkring
  • fritidshusförsäkring.

Vad ska man ha för försäkringar?

I Sverige har ca 98 procent av befolkningen hemförsäkring, medan endast ca 48 procent av alla familjer har privat livförsäkring. Det skiljer Sverige från andra delar av världen där livförsäkringen anses vara en av de viktigaste försäkringarna. Enligt en undersökning från Infostat (juni 2022) tvingas 2 av 5 kvinnor flytta om partnern avlider ー ett tydligt tecken på att livförsäkringen borde toppa listan över viktiga försäkringar även i Sverige. 

Nu vet du vilka försäkringar man bör ha, men frågan “vilka försäkringar behöver jag för att sova gott om natten?” kan bara du svara på. 

Behöver du en livförsäkring? Teckna vår försäkring redan idag och glöm inte att påminna din partner om att också teckna en. 

Till toppen