Alla vill vara en ansvarstagande förälder. Att planera för framtiden ingår helt enkelt i det.  Som förälder känner du till att det är viktigt att du klarar av att vara en stabil försörjare. Men du behöver också planera för oförutsedda händelser. En efterlevandeförsäkring, alltså en livförsäkring, kan ge både trygghet och ekonomiskt skydd för dina nära och kära om något skulle hända dig. Nedan kommer vi att gå igenom varför det är viktigt att ha en efterlevandeförsäkring när du har barn eller andra som är beroende av din inkomst.

Ingen vet vad som händer i morgon

Livet är fullt av osäkerheter, och det är omöjligt att förutse vad som kan hända i morgon. Om du har försörjningsansvar behöver du fundera igenom hur du kan skydda familjen, om du skulle gå bort. En efterlevandeförsäkring kan ge dina nära och kära den ekonomiska stabilitet de behöver, om det värsta trots allt skulle inträffa. För visst vill du att de ska kunna klara sig och fortsätta att leva sina liv utan någon form av ekonomiska bekymmer.

Trygga dina barns framtid

Du vill naturligtvis att dina barn ska få en bra framtid, även om du inte längre skulle finnas där för att ta hand om dem. En efterlevandeförsäkring ser till att dina barn har tillräckligt med ekonomiska resurser för att täcka kostnader såsom utbildning, boende och andra levnadskostnader. Detta kan ge dem möjligheten att uppnå sina drömmar, även om olyckan inträffat och du inte längre finns kvar för att stödja dem.

Lätta den ekonomiska bördan för dina anhöriga

Att förlora en älskad familjemedlem är självklart alltid svårt. Att lägga till ekonomiska bekymmer i mixen blir ofta outhärdligt tungt. De anhöriga behöver få sörja i fred, utan någon kniv mot strupen på grund av ekonomiska problem. En efterlevandeförsäkring kan minska den ekonomiska bördan för de anhöriga. De kan använda pengarna som de vill, men att kunna täcka kostnader som begravning och andra oväntade utgifter, utan att oroa sig, är så klart skönt. Och de kan sörja i lugn och ro, om de behöver det. Vi reagerar alla olika vid ett plötsligt dödsfall, men en del behöver helt enkelt lite tid för att bearbeta det hela. En sorgeperiod, helt enkelt.

Planera för framtiden

Det är härligt att leva i nuet och kunna njuta av tillvaron. Men nuet blir inte mindre härligt av att man fått visst grundläggande skydd på plats. Att skaffa en efterlevandeförsäkring är en del av en ansvarsfull ekonomisk planering. Genom att planera för framtiden kan du säkerställa att dina nära och kära är skyddade oavsett vad som händer. Det ger dig också en känsla av trygghet. Du vet att du har tagit hand om dina anhörigas ekonomiska välbefinnande. Kanske kan du till och med njuta ännu mer av nuet, när du hanterat planeringen för framtiden?

Efterlevandeförsäkring viktigt för din familjs säkerhet

Att ha en efterlevandeförsäkring är ett viktigt steg för att säkerställa din familjs ekonomiska säkerhet om något skulle hända dig. Det är särskilt viktigt när du har barn eller andra som är beroende av din inkomst. En efterlevandeförsäkring ger dina nära och kära trygghet. De vet att de får hjälp om det värsta skulle inträffa. De vet att de skulle kunna hantera åtminstone den ekonomiska situationen, även om du skulle gå bort. Så se över ditt livskydd i dag och se om en efterlevandeförsäkring kanske vore något för dig – det kan vara en av de viktigaste besluten du någonsin kommer

Till toppen