Att äga sitt eget hem är viktigt för många svenskar. Det är en investering i framtiden och ett stort mål för många. För att förverkliga drömmen väljer många att ta ett bolån, vilket gör det möjligt att köpa och behålla hemmet de alltid velat ha. Men vad händer om något oförutsett inträffar? Därför är det viktigt att överväga att skaffa en livförsäkring om du har ett bolån.

Säkerhet för ditt hem och din familj

Ett bolån är ett stort ekonomiskt åtagande som löper under lång tid. Med detta lån följer en betydande skuld som måste betalas av. Det är en investering som gör det möjligt för dig och din familj att äga ert drömhem, men det finns en viktig aspekt du behöver fundera igenom – vad händer om du plötsligt går bort? Särskilt i dessa tider av inflation, räntehöjningar och spänd väntan på Riksbankens nästa räntebesked … Sällan har väl svenska folket funderat mer på utvecklingen när det gäller reporäntan. Tänk på att många i dagens läge är oroliga för hur de ska klara av att betala sina bolån och räntor även medan de fortfarande är två – hur blir det om en av er plötsligt skulle avlida?

Om du inte längre är där och din familj förlorar din inkomst, kan de hamna i en svår ekonomisk situation. Familjen kan få svårt att klara av att betala av bolånet och riskerar till och med att förlora hemmet och behöva flytta. Det är här en livförsäkring kommer in i bilden. Genom att teckna en livförsäkring kan du se till att lånet kan betalas av om det värsta skulle inträffa. Du vet då med säkerhet att din familj kan fortsätta att bo kvar, även om du inte finns med dem längre. Det är kanske därför man ibland säger att livförsäkring verkligen är en osjälvisk produkt – du tecknar den för att ta hand om någon annan.

Skydd för dina nära och kära

För de flesta människor är hemmet mer än bara en byggnad. Det är en plats fylld med minnen, en trygg hamn och en symbol för trygghet och stabilitet. Om du har en familj är det en kärlekshandling att se till att dina nära och kära har ett tillräckligt stort ekonomiskt skydd, även om du inte längre skulle finnas kvar med dem.

En livförsäkring ger exakt ett sånt skydd. Om du går bort får din familj en skattefri kontant utbetalning, och så kan de själva välja vad de vill använda pengarna till. Kanske vill de betala av bolånet, eller så behöver de täcka andra utgifter. Livförsäkringen ger din familj den ekonomiska trygghet som behövs för att de ska kunna fortsätta bo kvar men också bibehålla sin livsstil, oavsett vad som händer.

Många svenskar är underförsäkrade – och näst mest belånade i EU

En oroande sanning är att alldeles för många svenskar är underförsäkrade när det kommer till livskydd. Dessutom är svenskar näst mest belånade i EU, när det gäller bostadslån. Och enligt en undersökning JustInCase har genomfört i samarbete med Infostat har nästan 1 av 3 svenskar inte råd att bo kvar om det värsta skulle inträffa. Det är alltså ingen överdrift att säga att en stor del av befolkningen inte har tillräckligt livskydd.

Det är viktigt att förstå att livförsäkringar inte behöver vara dyra. Det finns olika typer av livförsäkringar med varierande kostnader och täckning. JustInCase erbjuder både ett grundskydd som du kan teckna helt utan hälsodeklaration och om du svarar på några frågor om din hälsa kan du också teckna vår mycket prisvärda och generösa individuella livförsäkring. Vi är Sveriges livförsäkringsspecialister – jämför gärna våra priser! Att investera i en livförsäkring är att skapa ett skydd som ger dig och din familj tryggheten att fortsätta bo i ert hem, även om livet skulle ta oväntade vändningar.

Välj rätt livförsäkring

När du bestämmer dig för att skaffa en livförsäkring, är det viktigt att välja rätt policy. Här är några saker att tänka på:

1. Täckning

För att säkerställa att din familj är tillräckligt skyddad bör du bland annat se till den totala skulden på ditt bolån samt eventuella andra ekonomiska behov. Din livförsäkring bör täcka dessa kostnader och möjliggöra att ditt hem inte hotas om det värsta skulle inträffa.

2. Grundskydd eller individuell livförsäkring

Det finns olika typer av livförsäkringar att välja mellan, såsom grundskydd eller individuell livförsäkring. Varje typ har sina egna fördelar och nackdelar. Det är viktigt att välja den som bäst passar din situation och behov.

3. Budget

Livförsäkringspremier kan variera avsevärt. JustInCase är Sveriges specialister på livförsäkring och våra premier tål att jämföras. Ju högre belopp du vill försäkra, desto högre blir naturligtvis premien. Därför är det viktigt att hitta en balans mellan den täckning du behöver och din budget.

Ett av de viktigaste besluten för att trygga din familj

Att äga ett hem är en dröm för många svenskar, och för att förverkliga den drömmen är det vanligt att ta ett bolån. Det är dock viktigt att tänka på vad som händer om du går bort och din familj blir lämnad med en stor skuld, i form av exempelvis ett bolån. En livförsäkring kan vara nyckeln till att skydda ditt hem och din familjs ekonomiska framtid. Med tanke på att många svenskar är underförsäkrade när det gäller livskydd, är det avgörande att ta tag i denna fråga och se till att du och din familj är ordentligt skyddade. Livförsäkringar behöver inte vara kostsamma, och de kan vara ett av de klokaste ekonomiska besluten du kan ta för att trygga din familjs framtid.

Till toppen