Står du inför att ta ett stort lån bör du fundera över att skydda din och familjens ekonomi med någon typ av låneskydd. Men vad är ett låneskydd och hur ska man välja rätt typ av skydd? Vi på JustInCase hjälper dig att hitta rätt i försäkringsdjungeln. 

Vad innebär ett låneskydd?

Ett låneskydd är en försäkring som du tecknar för att skydda dig och dina nära om du av någon anledning inte skulle kunna betala lånet som du har tagit. Det finns olika typer av låneskyddsförsäkringar och det är viktigt att ta reda på vilka villkor som gäller för just din försäkring. Här nedan går vi igenom två vanliga typer av försäkringar för att du ska få svar på frågan “vad är ett låneskydd”. 

Vad är låneskyddsförsäkring/bolåneskydd?

En låneskyddsförsäkring hjälper till att betala ränta och amortering på ett lån om du som tecknat försäkringen blir arbetslös, allvarligt sjuk, är med om en olycka eller om den du delar lånet med avlider (upp till tre miljoner). Det finns ofta kvalifikationstid som innebär att du måste ha haft försäkringen en viss tid innan den börjar gälla och dessutom tar det tid innan skyddet träder i kraft, ofta ca 30 dagar. Om du ska köpa bostad är det vanligt att du erbjuds en låneskyddsförsäkring, även kallat bolåneskydd. 

Vad är livförsäkring?

En livförsäkring hos JustInCase är både ett låneskydd och ett omställningskapital för din familj. Livförsäkringen betalar ut ett skattefritt engångsbelopp till den person som du själv har valt om du skulle avlida i förtid. En livförsäkring är oftast billigare än en låneskyddsförsäkring, men betalar inte ut ersättning om försäkringstagaren blir arbetslös, sjuk eller om den som lånet delas med dör. 

Ska du välja bolåneskydd eller en livförsäkring från JustInCase?

Välj försäkring baserat på hur ditt liv ser ut och om du har människor som är beroende av dig. Lever du exempelvis själv och precis ska köpa din första bostad så kan en låneskyddsförsäkring vara en bra idé. Har du däremot en partner eller barn som är beroende av din inkomst för att kunna klara sig så är livförsäkring ett bättre alternativ. 

Fem fördelar med JustInCase livförsäkring

  1. betalar ut ett skattefritt engångsbelopp till den person som försäkringstagaren väljer
  2. möjligt att försäkra mycket höga belopp
  3. frikopplad från banken
  4. marknadens troligtvis mest prisvärda livförsäkring
  5. gäller tills försäkringstagaren fyller 90 år.

Vill du veta mer om vår livförsäkring som är anpassad efter 2020-talets höga levnadskostnader? Få svar på vanliga frågor om vår livförsäkring eller teckna den direkt här.  Glöm inte att se till att din partner också tecknar en livförsäkring. 

I den här artikeln har vi rett ut:

  • Vad är låneskydd?
  • Vad innebär låneskydd?
  • Vad är en låneskyddsförsäkring?
Till toppen