Livets oväntade händelser kan slå till när vi minst förväntar oss och vi har alla ett ansvar gentemot vår familj att fundera igenom vårt ekonomiska välmående. Att skaffa livförsäkring är ett av de viktigaste stegen du kan ta för att trygga din familj. JustInCase, Sveriges specialister på livförsäkringar, har genomfört en undersökning som avslöjar den oroande verkligheten för många svenska familjer: en av tre har inte råd att bo kvar om den ena parten avlider. Och denna undersökning genomfördes innan Sverige började uppleva stigande räntor och ökad inflation. I dagens ekonomiska klimat är behovet av en livförsäkring ännu mer akut.
Många svenska familjer saknar tillräckligt livskydd och det är ett samhällsproblem, säger Björn Häggelin, grundare och vd på JustInCase.

Björn Häggelin, vd och grundare av JustInCase
Björn Häggelin, vd och grundare av JustInCase

De ekonomiska utmaningarna i ett inflationsdrivet klimat

Att förlora sin partner är en av de mest känslosamma och överväldigande upplevelserna som någon kan gå igenom. Mitt i sorgen och förvirringen måste familjen även hantera de ekonomiska konsekvenserna av förlusten. Och nu, i en tid när Sverige upplever stigande räntor och ökad inflation, har de ekonomiska utmaningarna för familjer blivit ännu mer påtagliga.

Det är inte längre tillräckligt att bara tänka på hur man upprätthåller sin nuvarande livsstil; man måste även fundera igenom hur man kan skydda sin familj mot den problemen inflationen skapar. Kostnader för livsmedel, bostäder och andra grundläggande utgifter stiger, och detta påverkar direkt familjernas ekonomiska situation.
– Har man då precis blivit av med ena familjeförsörjaren förstår man att läget snabbt kan bli svettigt, om man inte har livförsäkring, säger Björn Häggelin.

JustInCase undersökning: Läget innan inflationen tog fart

JustInCase är Sveriges specialist på livförsäkringar och har en unik insikt i svenska familjers ekonomiska situation. JustInCase har genomfört en omfattande undersökning i samarbete med Infostat och resultatet visade tydligt de utmaningar som många familjer står inför. En av de mest oroande slutsatserna var att en tredjedel av svenska familjer inte skulle ha råd att bo kvar om den ena parten skulle avlida. Detta är en tankeväckande siffra som borde få oss alla att reflektera över våra egna ekonomiska planer.

Undersökningen visade också att många människor överskattar det ekonomiska skyddsnätet som samhället erbjuder. Att förlita sig enbart på sociala förmåner och bidrag kan vara en riskabel strategi, särskilt när det gäller att upprätthålla den livsstil och stabilitet som din familj är van vid.
– Med den senaste tidens räntehöjningar och snabbt stigande inflation ser det säkerligen ännu värre ut för många familjer, säger Björn Häggelin, vd och grundare av JustInCase.

Varför livförsäkring från JustInCase i tider av stigande räntor och inflation?

JustInCase har förstått behovet av att erbjuda skräddarsydda livförsäkringar som passar olika familjers unika omständigheter och behov. Genom att välja JustInCase som din försäkringsleverantör, kan du vara säker på att din familj kommer att ha den ekonomiska trygghet de behöver om det värsta skulle inträffa, särskilt med tanke på den nuvarande ekonomiska situationen.

En livförsäkring från JustInCase ger dig möjligheten att:

 • Bo kvar i ditt hem
  Du kan fortsätta att leva i samma hus och samma område utan att oroa dig för att behöva sälja på grund av ekonomiska svårigheter, även med de ökade kostnaderna.
 • Säkra dina barns framtid
  Dina barn kan fortsätta att gå i samma skola och behålla en känsla av stabilitet under en svår tid, trots de högre levnadskostnaderna.
 • Sörja i fred
  Du och din familj kan få den tid och utrymme som ni behöver för att bearbeta sorgen utan att behöva oroa er för ekonomiska bekymmer, vilket är ännu viktigare när inflationen påverkar din ekonomi.
 • Anpassa din försäkring
  JustInCase erbjuder två olika typer av livförsäkringar, individuell och grundskydd, så att du kan anpassa din försäkring till dina behov och budget.

Slutsats

I dessa tider av stigande räntor och ökad inflation är det viktigare än någonsin att tänka på din ekonomiska överlevnad och din familjs välbefinnande. En livförsäkring från JustInCase är ett kraftfullt verktyg som kan ge dig den ekonomiska trygghet du behöver för att bo kvar och ge din familj den stabilitet de förtjänar, även om en av er skulle gå bort. Ta det första steget mot att säkerställa din familjs framtid och kontakta JustInCase i dag för att diskutera dina alternativ. Med rätt livförsäkring kan du ha lugn i sinnet och veta att din familj är skyddad, trots de nuvarande ekonomiska utmaningarna i Sverige.

Till toppen