Att ta hand om sin familj är något som de flesta av oss prioriterar allra högst. En av de viktigaste åtgärderna för att kunna ta hand om sina anhöriga även i framtiden är att skaffa en privat livförsäkring. Men hur fungerar en privat livförsäkring och vad kan den täcka? Vi på JustInCase är specialister på livförsäkringar och har många års erfarenhet av försäkringsbranschen. I den här artikeln förklarar vi vad en livförsäkring är bra för och vad den kan användas till. 

Hur fungerar en livförsäkring?

När du tecknar en livförsäkring betalar du en månadsavgift, också kallad premie, till försäkringsbolaget. Premien baseras bland annat på din ålder, din hälsa och livsstil samt hur högt belopp du har valt att försäkra. I utbyte mot premien betalar försäkringsbolaget ut en bestämd summa pengar om du skulle avlida under tiden som försäkringen är aktiv. 

Vad är en privat livförsäkring bra för?

“Vad är en privat livförsäkring bra för?”, det är en vanlig fråga. En privat livförsäkring betalar ut en summa pengar till dina förmånstagare om du skulle gå bort i förtid. Det är en bra investering som ger din familj extra trygghet i vetskapen om att de kan leva ett relativt normalt liv även om det värsta skulle hända. Att kunna bo kvar i bostaden om man blir ensamstående är nämligen inte självklart – särskilt inte om man är kvinna med barn som bor hemma. Enligt en undersökning gjord av Infostat i juni 2022, svarade 2 av 5 kvinnor med hemmavarande barn att de inte skulle ha råd att bo kvar om partnern dog. 

Vad täcker en livförsäkring?

En livförsäkring täcker oftast utgifter som begravning och andra eventuella kostnader som kan uppstå vid din död. Men det är också vanligt att en livförsäkring hjälper till att försörja familjen genom att betala ut pengar som kan användas för att täcka kostnader som exempelvis boende, mat och andra utgifter som exempelvis el. 

De senaste åren har levnadskostnaderna ökat, men inte det ersättningsbelopp som traditionella försäkringsbolag betalar ut. Det vill vi på JustInCase ändra på. Därför erbjuder vi en prisvärd livförsäkring online som ersätter belopp upp till 6 miljoner och betydligt högre om du kontaktar oss direkt. På så vis kan du se till att familjen kan bo kvar, att barnen kan fortsätta i klassen och att barnen kan fortsätta med fritidsaktiviteter som ger dem en paus i sorgen. 

Med vår livförsäkring finns det nog också pengar över för att kunna anlita städhjälp eller barnpassning för att få vardagen att gå ihop.

Teckna vår livförsäkring redan idag!

Nu vet du hur en livförsäkring fungerar och vad en livförsäkring täcker. Teckna vår privata livförsäkring redan i dag och glöm inte att se till att din partner också tecknar en!

Till toppen