Att förlora en livspartner är en av de mest traumatiska händelserna en familj kan utsättas för. Ändå händer det, tyvärr. Det är då oroande att inse att många inte alls sett över sitt livskydd. En ny undersökning, av JustInCase i samarbete med Infostat, visar att nästan hälften av dem med hemmavarande barn inte skulle ha råd att bo kvar om den andra parten avlider. Så kan vi ju inte ha det!

Otrevligt att tänka på döden

Att tänka på döden är otrevligt. Många får ångest av blotta tanken. Är detta orsaken till att många inte ser över familjens livskydd? Ändå borde familjens framtida trygghet vara högsta prioritet för de flesta.

Bli inte en del av statistiken – se över ditt livskydd

Bli inte en del av denna oroande statistik. Har du någon som är beroende av din inkomst – se till att se över ditt livskydd. Genom att ha en livförsäkring på plats kan din familj känna sig trygg. De vet att de skulle kunna fortsätta att bo kvar men också upprätthålla sin livsstil, även om den ena partnern skulle gå bort i förtid.

Se även över testamente

Utöver livförsäkringar finns det andra strategier som man brukar prata om som en slags basnivå av ekonomisk planering, för att familjens liv ska förbli stabilt, även vid en partners bortgång. Att ha ett uppdaterat testamente och en tydlig plan för fördelningen av tillgångar kan både undvika juridiska tvister men också säkerställa att ens önskningar respekteras.

Har du gift dig, fått barn eller köpt hus?

Har du nyligen fått ändrade livsomständigheter? Har du gift dig, fått barn, köpt nytt hus?  Allt detta kan påverka familjens ekonomiska behov och vilket skydd som behövs. En barnfri singel i hyresrätt behöver sällan fundera över livförsäkring. En familj som nyss fått tvillingar och köpt ett högt belånad renoveringsobjekt kan verkligen behöva uppdatera sina livförsäkringar. Det kanske är dags att höja beloppet?

Skapa trygghet – både i vardagen och om sorgen drabbar

Men att investera i en rejäl livförsäkring handlar inte bara om att skydda ekonomin, utan också om att skapa trygghet och frid för ens nära och kära. Både i vardagen, men också om det värsta faktiskt skulle inträffa. Agera nu och se till att din familj har den stabilitet och säkerhet de behöver för att kunna fortsätta framåt, oavsett vad framtiden har att erbjuda.

Till toppen