JustInCase är Sveriges specialister på livförsäkring. De flesta av våra tusentals nöjda kunder har valt ett försäkringsbelopp på tre miljoner kronor. Det är nämligen så att du behöver tänka på mer än bolånet, när du tecknar en livförsäkring. Många underskattar de ekonomiska konsekvenserna för familjen om något oväntat skulle hända. En livförsäkring handlar inte bara om att täcka skulder – utan om att ge din familj ett ordentligt omställningskapital för att klara vardagen under en längre tid. På JustInCase har en stor majoritet av våra nöjda kunder valt ett försäkringsbelopp på tre miljoner kronor, ett belopp som räcker för att väldigt många familjer ska kunna känna sig trygga. Hur mycket behöver din familj?

Varför är tre miljoner ett lagom belopp för många?

Att välja rätt försäkringsbelopp för din livförsäkring är en viktig del av att skydda din familjs framtid. En god tumregel är att försäkringsbeloppet bör motsvara minst 100 månadslöner efter skatt. För en genomsnittlig inkomsttagare i Sverige innebär det i dag ofta ett belopp runt tre miljoner kronor. Denna summa räcker för att säkerställa att många familjer inte bara kan betala av bolånet, utan även har tillräckligt med pengar för att täcka levnadskostnader och bibehålla sin livskvalitet.

Det räcker inte med att bara täcka bolånet

Många som funderar på att teckna livförsäkring tänker kanske främst på sitt bolån. Även om det är viktigt att försäkringen täcker dina skulder, så är det bara en del av ekvationen. Ett tillräckligt försäkringsbelopp ska också fungera som en ekonomisk kudde för att täcka löpande kostnader, gärna under flera år. Det är därför JustInCase rekommenderar att du inte ska stirra dig blind på bara bolånet när du väljer försäkringsbelopp. Tänk på att familjen kan behöva mer än så!

Omställningskapital – en nödvändig trygghet

Utöver att täcka lånekostnader, behövs ett omställningskapital för att hjälpa din familj att kunna anpassa sig till en kanske helt ny ekonomisk verklighet. Med tre miljoner kronor i försäkringsbelopp skapar du faktiskt en ekonomisk buffert. Då blir det lättare för din familj att stå ekonomiskt stark – under flera år framöver. Det kan ta rejält med tid och kanske ett svårt sorgearbete, innan man riktigt landat i den nya vardagen. Det är naturligtvis väldigt skönt att slippa stressen av att direkt behöva tänka på ekonomiska beslut.

Därför väljer de flesta av JustInCase kunder tre miljoner kronor

Det är ingen slump att majoriteten av JustInCases kunder väljer tre miljoner kronor i försäkringsbelopp. Det är helt enkelt ett lagom stort belopp för många familjer. Det är tillräckligt för att täcka de flesta familjers behov om det värsta skulle inträffa och ena partnern skulle avlida. Tre miljoner räcker helt enkelt för att skapa trygghet, både när det gäller nuvarande och framtida utgifter. För många är detta belopp tillräckligt för att ge både trygghet kring bolånet och omställningskapital för flera år framöver.

Sammanfattning

Att välja rätt försäkringsbelopp är helt avgörande när det gäller att skydda din familjs framtid. På JustInCase ser vi att de flesta av våra kunder väljer tre miljoner kronor, ett belopp som för många är lagom. De bedömer helt enkelt att tre miljoner räcker för att täcka både bolån och dessutom ge en viktig ekonomisk buffert. Glöm dock inte bort livet i övrigt. Fokusera inte enbart på bolånet och den summan. Familjen kan också behöva ett långsiktigt omställningskapital. Tänk på hela bilden när du väljer försäkringsbelopp för din livförsäkring. Så att du verkligen säkerställer att din familj har den ekonomiska trygghet de behöver.

Till toppen