Att vara förälder är en resa fylld med kärlek och ansvar och detta med ansvar gäller kanske extra mycket för dig som ensamstående förälder. Oavsett om du bor i en hyresrätt eller bostadsrätt är dina barn som fortfarande bor hemma beroende av dig och din inkomst. Faktum är att ensamstående föräldrar ofta har större behov av livförsäkring än föräldrar i parrelationer. Varför? För om den ensamstående föräldern plötsligt skulle gå bort och det bara finns minderåriga eller tonåriga barn kvar hemma, blir situationen snabbt allvarlig.

Varför är livförsäkring avgörande för ensamstående föräldrar?

Barnen är beroende av din inkomst
Minderåriga barn är naturligtvis beroende av dig både emotionellt och ekonomiskt. Om du som ensamstående förälder går bort, kan en livförsäkring ge den ekonomiska trygghet som krävs för att säkerställa att barnen fortfarande kan ha en stabil livssituation.

Sociala myndigheter
Sociala myndigheter ingriper naturligtvis om en ensamstående förälder plötsligt avlider medan barnen fortfarande är små. Men när det gäller äldre tonåringar kanske de är fullt kapabla att klara sig själva hemma, så länge de faktiskt har pengar för att kunna täcka alla kostnader.  En livförsäkring ger den ekonomiska friheten som behövs för att låta äldre barn stanna kvar i en bekant miljö.

Bättre start i livet
Alla föräldrar vill naturligtvis ge sina barn den bästa starten i livet. Det gäller självklart även dig som ensamstående förälder. En livförsäkring ger dig en skön trygghet. Du vet att dina barn kommer att ha de resurser de behöver för att fortsätta sina studier och uppnå sina drömmar. Oavsett vad som skulle hända dig. Den vetskapen kan vara värd en hel del.  

JustInCase – trygghet för ensamstående föräldrar

Om du är ensamstående förälder och känner att du behöver ekonomiskt skydd, kan JustInCase vara lösningen för dig. JustInCase erbjuder ett prisvärt grundskydd om en halv miljon kronor, helt utan krav på hälsodeklaration. Det betyder att du kan få den trygghet du behöver utan att behöva genomgå komplicerade och tidskrävande hälsodeklarationer.

För dig som behöver ännu högre skydd finns också möjligheten att teckna en individuell livförsäkring på upp till 6 miljoner kronor. Detta ger dig stor flexibilitet och möjlighet att anpassa livförsäkringen efter dina specifika behov och önskemål.

Många svenskar är underförsäkrade

Alldeles för många svenskar är underförsäkrade när det gäller livförsäkringar. Nästan 1 av 3 har inte råd att bo kvar om det värsta skulle inträffa. Detta är inte bara en siffra, det är en varningssignal om vikten av att agera nu för att säkerställa din familjs framtid.

Stark rekommendation att skaffa livförsäkring för dig med barn som är beroende av din inkomst

Nu är det dags att agera. Om du har barn som är beroende av din inkomst och du är ensamstående förälder är det en stark rekommendation att se över ditt livskydd och verkligen överväga att teckna en livförsäkring. Det handlar inte bara om dig, det handlar om dina barn och deras framtid. Ge dem den trygghet och säkerhet de förtjänar. Teckna en livförsäkring hos JustInCase i dag och se till att du ger dina barn den bästa möjliga starten i livet, även om det oväntade skulle inträffa. Skydda dem som betyder mest för dig. Som ensamstående förälder skaffar du livförsäkring för dina barns skull – inte för din egen.

Till toppen