Alla familjer borde ha en plan – en plan för att skydda familjens ekonomiska trygghet om det värsta skulle hända. En privat livförsäkring är en viktig del av den planen och betalar ut ett skattefritt belopp till förmånstagaren om den försäkrade skulle dö i förtid. Men vad kostar en livförsäkring? Vi på JustInCase är specialister på privata livförsäkringar och har som mål att trygga svenska familjers ekonomiska framtid. I den här artikeln får du veta vad en livförsäkring kostar, vad som ingår i en livförsäkring och hur man kan tänka när man väljer försäkringsbelopp. 

Vad kostar en livförsäkring?

Hur mycket du behöver betala för en privat livförsäkring beror på faktorer som din ålder, hälsa, livsstil och hur högt belopp du vill försäkra. Generellt sett kan du förvänta dig att betala högre premie om du är äldre eller har hälsoproblem. 

Ett exempel: en frisk 30-åring som vill försäkra 3 miljoner kronor behöver betala mellan 93-250 kronor i månaden beroende på försäkringsbolag. Hos JustInCase kan du snabbt och enkelt se vad en livförsäkring kostar för just dig.

Hur hög livförsäkring ska man ha?

På JustInCase brukar vi säga att du ska se ersättningsbeloppet som ett omställningskapital, ett kapital som både ska räcka för att lösa lån och se till att familjen får en mjuk landning när livet förändras. Den mjuka landningen kan innebära allt från att familjen har råd att anlita städhjälp och barnpassning när det behövs till att tillfälligt gå ner i tid under den första tiden.

Hur högt belopp du ska försäkra bestämmer du förstås själv, men ett vanligt riktmärke är att en livförsäkring bör täcka minst 100 månadslöner efter skatt. Hos JustInCase kan du försäkra upp till 6 miljoner online. Önskar du försäkra ett högre belopp så kan du höra av dig till oss. 

Hur många livförsäkringar kan man ha?

Det finns inga begränsningar för hur många livförsäkringar du kan ha. Det är förstås viktigt att överväga hur många livförsäkringar du faktiskt behöver och hur mycket täckning varje försäkring ger. Att ha flera försäkringar kan öka det totala försäkringsskyddet, men det kan också öka kostnaderna.

Vad ingår i en livförsäkring? 

I en livförsäkring ingår försäkringssumman, det belopp som utbetalas om den försäkrade skulle avlida.

Inskränkningar 

I många livförsäkringar finns vissa inskränkningar som innebär att försäkringen inte gäller om du håller på med extremsporter som till exempel fridykning. En annan vanlig inskränkning är att livförsäkringen inte gäller om du bosätter dig utomlands. JustInCase livförsäkring gäller däremot dygnet runt i hela världen – oavsett var du bor. 

Teckna prisvärd livförsäkring – JustInCase

Några sista ord från oss på JustInCase. När du funderar över att teckna livförsäkring är det smart att inte bara tänka på priset utan också hur stor ersättning försäkringen kan betala ut. Det finns flera olika privata livförsäkringar på marknaden och de allra flesta betalar ut några miljoner medan vår prisvärda försäkring kan betala ut betydligt högre belopp än så. Det är också värt att tänka på att bolåneskydd oftast är dyrare än livförsäkring och att en livförsäkring alltså kan vara ett bättre val beroende på vilka behov du har.  

Teckna vår prisvärda livförsäkring idag och glöm inte att se till att din partner också tecknar den! 

I den här artikeln har vi tagit upp:

  • Vad kostar en privat livförsäkring?
  • Hur hög livförsäkring ska man ha?
  • Hur många livförsäkringar kan man ha?
  • Vad ingår i en livförsäkring? 
Till toppen